Copyright Control Copyright Control Copyright Control Copyright Control Copyright Control Copyright Control Copyright Control Copyright Control Copyright Control Copyright Control Copyright ControlCopyright Control Copyright Control Copyright Control
copyright control Welkom bij Copyright Control: Agent voor componisten, producers, studio's en artiesten

componisten en tekstdichters

artiesten en acteurs

Music Clearances

Controle van afrekeningen

Contract review

TV- en Filmproducenten:
een eigen muziekuitgeverij

Hits gezocht!

Nieuws

Onze relaties

BelgiE en buitenland

Tips & Tricks

Riva Media Records

ENGLISH introduction

Contact

copyright control NIEUWS

RIVA MEDIA RECORDS VERWERFT WERELDWIJDE RELEASE RECHTEN SOUNDTRACKALBUM MICHIEL DE RUYTER

 

Riva Media Records is trots op de release van de prachtige soundtrack van de succesvolle speelfilm Michiel de Ruyter.

De muziek is gecomponeerd door de bekende Amerikaanse componist Trevor Morris, bekend van TV series en films als The Tudors, The Firm, The Borgia's en Olympus has Fallen. Riva Media Records heeft de wereldwijde rechten verworven.

De buitenlandversie met digitaal booklet is uitgebracht onder de titel 'Admiral (Original Motion Picture Soundtrack)'.

Twee mooie recensies:

http://www.soundtrackgeek.com/v2/soundtrack-review-admiral/

http://www.soundtrackdreams.com/2015/03/soundtrack-review-admiral-trevor-morris-2015/

Gouden Kalveren op het Nederlands Filmfestival 2014!

Copyright Control is betrokken bij diverse film producties die in de prijzen zijn gevallen tijdens de Gouden Kalf 2014 uitreiking:

3 Gouden Kalveren voor Beste Film, Beste Acteur Gijs Naber en beste Scenario van Anne Barnhoorn voor AANMODDERFAKKER. Copyright Control vertegenwoordigt namens uitgeverij Pupkin Film Music de filmmuziek van muziektalent Djurre de Haan.

Beste Filmmuziek: Christiaan Verbeek voor zijn muziek voor de film HELIUM. Copyright Control vertegenwoordigt namens Topkapi Film Music de uitgaverechten van de filmmuziek

Beste Televisiedrama: Dana Nechushtan voor HOLLANDS HOOP. Copyright Control vertegenwoordigt namens uitgeverij Lemming Film Music de score muziek van componist Steve Willaert en heeft diverse bestaande songs geleverd voor deze prachtige drama serie.

Beste mannelijke bijrol voor Ton Cas in JONGENS. Copyright Control vertegenwoordigt namens Pupkin Film Music de film muziek van Rutger Reinders

Beste vrouwelijke bijrol voor Lies Visschedijk in HEMEL OP AARDE. Copyright Control vertegenwoordigt namens Pupkin Film Music de filmmuziek van Rowen Hezze.

Cultuurprijs voor Burny Bos. Copyright Control vertegenwoordigt namens BosBros Music onder meer de filmmuziek voor de speelfim WIPLALA.

BloedlinkDe film bloedlink is de openingsfilm op het 2014 Filmfestival in Utrecht. Een spannende thriller met muziek van componist Merlijn Snitker, bekend van films als Nova Zembla, Alles is Liefde, Jackie en De Marathon.

Toscaanse Bruiloft

MUSIC CLEARANCES VOOR SPEELFILMS

Copyright Control verzorgt de Music Clearances voor diverse speelfilms zoals 'Het Diner' (Eyeworks) 'Toscaanse Bruiloft' (Johan Nijenhuis & Co / Farmhouse), Bro's Before Ho's (Eyeworks) 'De Heineken Ontvoering (IDTV FILM), 'Komt een vrouw bij de dokter'(Eyeworks), 'New Kids Nitro en 'New Kids Turbo' (Eyeworks) 'Het Schnitzelparadijs' (Lemming Film), 'Oorlogswinter' (Isabella Films) 'Nachtrit' (Waterland Film) ,'Lena' (Isabella Films) 'N Beetje Verliefd' (Waterland Film) de supersuccesvolle film 'Alles is Liefde' (Motel Films), 'Vreemd Bloed' (IDTV FILM), Tirza (FU WORKS) 'Alles Stroomt' (IDTV FILM) en 'Dunya & Desie' (Lemming Film).

film N Beetje Verliefd Nachtrit filmposter het schnitzelparadijs

copyright control

'HITS GEZOCHT' SUCCESVOL

We krijgen de laatste tijd veel reakties op de oproep om hits in te sturen. We kunnen helaas niet veel met losse songteksten. Hierbij van ons uit een oproep aan getalenteerde componisten en producers om hits toe te sturen.  Het gaat hierbij om muziek die (nog) niet aan platenmaatschappijen en muziekuitgevers is aangeboden. En het gaat niet om die vele tientallen hits die je al jaren geleden hebt geschreven en nog op de plank liggen. Die zijn doorgaans helaas gedateerd. Het gaat echt om songs die op dit moment uiterst geschikt zouden kunnen zijn voor de huidige artiesten. Voor de aanbiedingsprocedure, zie hiernaast onder " Hits gezocht".

We zijn vooral op zoek naar de SINGLES: de songs die de (gevestigde) artiesten of hun producers zelf niet (weten te) schrijven, waarvan ze er zeker 2 of 3 per CD album zouden willen opnemen. Aanstekelijke composities met een refrein wat je nooit meer vergeet. Nederlandstalig of Engelstalig: beide zijn welkom. Stuur geen MP3's toe, maar laat eerst per mail weten wie je bent en wat voor song(s) je zou willen aanbieden.

De Gelukkige Huisvrouw itunes cover

DE GELUKKIGE HUISVROUW: FILMMUZIEK OP I-TUNES

De filmmuziek van de succesvolle film 'De Gelukkige Huisvrouw is gecomponeerd door de wereldwijd bekende componist en artiest Tom Holkenborg alias Junly XL. Eyeworks Film heeft  i.s.m. Riva Media Records een album samengesteld met de originele filmmuziek welke via i-Tunes verkrijgbaar is via deze link.

 The Phone Emmy

TV FORMAT 'THE PHONE' WINT EMMY AWARD!

The Phone heeft in New York de prestigieuze internationale Emmy Award gewonnen in de categorie 'non scripted entertainment'.

Copyright Control heeft in samenwerking met producent Park Lane TV de wereldwijde rechten op de originele muziek van het TV Format 'The Phone'.  'The Phone' is verkocht aan Freemantle en wordt wereldwijd in diverse landen uitgezonden. The Phone heeft eerder al de Gouden Roos gewonnen. Het Format is onder meer aan MTV Amerika verkocht. The Phone is voor MTV geproduceerd door niemand minder dan Justin Timberlake!

Komt een vrouw bij de dokter CD op i-Tunes

KOMT EEN VROUW BIJ DE DOKTER

DE PRACHTIGE FILMMUZIEK IS UITGEBRACHT OP HET RIVA MEDIA MUSIC LABEL EN IS VIA I-TUNES TE KOOP!

De veel besproken film Komt een vrouw bij de dokter bevat prachtige filmmuziek van componisten Wiegel/Meirmans/Snitker en is gelardeerd met de mooie klanken van trompettist van Eric Vloeimans. Het Original Film Score album is uitgebracht op het label Riva Media Music in samenwerking met Eyeworks en REC Sound en is exclusief via i-Tunes verkrijgbaar.

Brief voor de Koning Filmposter

SPEELFILM 'DE BRIEF VOOR DE KONING'

De speelfilm naar het beroemde boek van Tonke Dragt. 'De brief voor de koning' heeft de prijs voor het beste kinderboek van de afgelopen vijftig jaar ontvangen.

De belangrijkste rollen in de verfilming onder regie van Pieter Verhoeff zijn voor Yannick van de Velde, Quinten Schram, Daan Schuurmans, Victor Reinier en Derek de Lint.

Copyright Control heeft namens de muziekuitgeverij van Eyeworks de uitgaverechten getekend van de filmmuziek, welke is gecomponeerd door Paul van Brugge.

Alles is Liefde Filmposter

SPEELFILM 'ALLES IS LIEFDE' BIOSCOOPHIT VAN HET JAAR!

Copyright Control is samen met filmproducent Motel Films de muziekuitgever van de door REC Sound gecomponeerde filmmuziek voor de spetterende  liefdescomedy 'Alles is Liefde' . De film heeft een recordaantal van  1,3 miljoen bezoekers behaald!

De soundtrack van de film met de originele filmmuziek is uitgebracht op Riva Media Records en is via iTunes te bestellen.

 

Ludovic

LUDOVIC

Copyright Control administreert in samenwerking met Pedri Animation de muziekrechten van de 26-delige animatieserie Ludovic welke door de KRO wordt uitgezonden.  

 

Dunya & Desie

SPEELFILM DUNYA & DESIE

De speelfilm DUNYA & DESIE beleefde  zijn wereldpremiere op het gerenommeerde International Filmfestspiele Berlin.

DUNYA & DESIE  is een avontuurlijke feelgood bioscoopfilm naar de met meerdere Emmy's genomineerde NPS televisieserie  over twee hartsvriendinnen uit Amsterdam Noord. Vanwege familie omstandigheden vertrekken beide vriendinnen naar Marokko en maken daar een avontuurlijke reis. Daar komen ze voor een aantal belangrijke keuzes te staan.

De regie is in handen van Dana Nechushtan (Offers, Nachtrit) en het scenario is van Robert Alberdingk Thijm (De Daltons, Waltz). De hoofdrollen worden gespeeld door Eva van de Wijdeven en Maryam Hassouni. Copyright Control heeft samen met Lemming Film de rechten verworven van de door Steve Willaert gecomponeerde filmmuziek.

Kika & Bob

Kika & Bob 2

KIKA & BOB wereldwijde animatieserie

 

Copyright Control heeft in samenwerking met Submarine de wereldwijde muziek uitgaverechten verworven van de animatieserie 'De ongelofelijke avonturen van Kika en Bob'. De muziek is gecomponeerd door de Belgische Sonicville studio o.l.v. Hans Helewaut. Georgina Verbaan heeft de stem van Kika ingesproken.
'Kika en Bob' is een eigentijdse en eigenwijze serie (26 x 13 minuten) waarin een niet zo snuggere brandweerman (Bob) en een slim meisje (Kika) terwijl ze de kat van Kika (Tiger) van de kerktoren proberen te redden door een typhoon naar de andere kant van de wereld worden geblazen. Per aflevering reizen ze door een ander deel van de wereld op weg naar huis om Tiger te redden. Naast de serie worden oa ook een website en games ontwikkeld. De serie wordt  naast Nederland en Belgie in vele landen wereldwijd op televisie uitgezonden.

Pim & Pom

DE AVONTUREN VAN PIM & POM

Tekenfilmserie naar de illustraties van  Fiep Westendorp

Copyright Control beheert in samenwerking met de makers van de animatieserie de wereldwijde muziekrechten van deze 52 delige TV serie. De muziek is gecomponeerd door Alex Debicki.
Elke schooldag worden een of twee afleveringen van de animatieserie vertoond op Nickelodeon rond 10.00 uur in de ochtend. Op Nick Jr, het digitale kanaal, is elke dag een aflevering in de programmering opgenomen.
De serie wordt ook in België uitgezonden.

De avonturen van Pim & Pom in het buitenland

De rechten voor de animatieserie zijn onder meer verkocht aan Finland, Zweden, Noorwegen, Slovenië en Japan.

Stellenbosch

TV SERIE STELLENBOSCH

Motel Films is producent van de 7 delige TV serie Stellenbosch, welke op de Nederlandse TV is uitgezonden. Copyright Control heeft samen met Motel Films de muziekuitgaverechten verworven van de speciaal voor deze serie door componist Frank van Gompel geschreven prachtige muziek. De DVD is inmiddels te koop en de prachtige filmmuziek is via i-Tunes te verkrijgen.

 

MUSIC CLEARANCES VOOR COMMERCIALS

In samenwerking met The Publishers heeft Copyright Control de muziek van de Amerikaanse band The Postal Service voor de nieuwe TV campagne van uitzendorganisatie Start People gecleared, alsmede diverse TV en radio commercials voor C1000 en de ANWB campagne met de song 'Als de Zon Schijnt' van Dries Roelvink. 'Paper Aeroplane' van de Australische Angus & Julia Stone is de door The Publisher in opdracht van reclamebureau Dawn geclearde muziek van de Maandag uitzendorganisatie campagne.